#TUR2023 Başlıyor


Alanya'dan İstanbul'a 8 günde 8 etabı kapsayan toplam 1235,1 kilometrelik parkurunda; bisiklet sporu ile kültürünün gelişmesi, ülke tanıtımı, bisiklet turizmi, iklim kriziyle mücadele ve sağlığın korunması konularına dikkat çekilecek.

Bisiklette dünyanın en iyi takımları ve sporcuları, 8 gün boyunca Türkiye'de zirveye çıkabilmek için pedal çevirecek. Organizasyona, 24 takımda, 36 farklı ülkenin vatandaşı 168 bisikletçi ter dökecek.
Dünya takımları: Alpecin-Deceuninck (Belçika), Astana Qazaqstan Team (Kazakistan), Bora-Hansgrohe (Almanya), UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri).

Profesyonel takımlar: Bingoal WB (Belçika), Burgos-BH (İspanya), Corratec Selle Italia, Eolo-Kometa Cycling Team, Green Project-Bardianicsf-Faizine (İtalya), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), Team Novo Nordisk (ABD).

Kıta takımları: Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Abloc CT (Hollanda), Bike AID, P&S Benotti (Almanya), Global 6 Cycling (Yeni Zelanda), Shimano Racing (Japonya), Sofer-Savini DUE-OMZ (Romanya), Tarteletto-Isorex (Belçika), Team Medellin-EPM (Kolombiya), Voster ATS Team (Polonya).

Milli takım: Team Netherlands (Hollanda)

Fransa Bisiklet Turu (Tour de France) ile İtalya Bisiklet Turu'ndaki (Giro d'Italia) gibi Grand Tour'larda etap kazanan ve en iyi sprinter ünvanı elde eden Mark Cavendish, 11 etap zaferiyle Türkiye Turu'nda ise en fazla etap kazanan 2 isimden biri. Ünlü Britanyalı bisikletçi Kazakistan'ın Astana takımı ile start alacak.
Tur Eurosport ve TRT Spordan canlı yayınlanacak

 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.