UCİ profesyonel bisiklet reformu kabul edildi


Avusturya'nın İnnsbruck kentinde 25-27 Eylül tarihleri ​​arasında UCI Road World Şampiyonaları sırasında, Union Cycliste Internationale (UCI) Yönetim Komitesi bugün erkek profesyonel bisiklet turlarının yeni organizasyonunu onayladı. Bir gün önce, tüm ilgili tarafların büyük bir istişaresini müteakip, Profesyonel Bisiklet Konseyinin (PCC) üyeleri, takımlar, biniciler ve organizatörlerden oluşan bir organ tarafından oy birliğiyle onaylanmıştı.
 Erkek profesyonel yol bisikletinin yeni organizasyonu, 2019 sezonundan kademeli olarak tanıtılacak. Amacı, dünyanın en büyük profesyonel sporları arasında bisiklete binme konumunu güçlendirmektir. Özellikle, sezonun anlatısını ve sistemin istikrarını artıracak, yeni ortakları gemiye çıkmaya teşvik edecek, bisikletin küresel görünürlüğünü geliştirecek ve gelişmesini her düzeyde destekleyecek.
UCI Road International Takvimi şu anda üç bölümden oluşacaktır: UCI WorldTour, UCI ProSeries ve UCI Continental Circuits. 2020'den itibaren UCI WorldTour üç Grand Tour'u, diğer sahne yarışlarını ve yeni UCI'da bir araya getirilen bir günlük yarışları içerecek. Classics Serisi, detaylar paydaşlarla birlikte tanımlanacak - beş Anıt ve potansiyel olarak 15 üst düzey etkinlik içeren - ve diğer bir günlük yarışlarda toplam 185 günlük yarış. Bütün bu olaylar üç yıl garantilidir.
2020'de piyasaya sürülecek olan yeni UCI ProSeries, tam kapsamlı HC ve Sınıf 1 etkinliklerinin yanı sıra, bisikletin gelişimi için yüksek stratejik öneme sahip ırkların yanı sıra, kesin özelliklerle de seçilecek. Son olarak, UCI Kıta Devreleri, kıta seviyesinde sporumuzun köşe taşları olmaya devam edecektir.
 Takımlar söz konusu olduğunda, bunlar üç bölüme ayrılmaya devam edecek: UCI WorldTeams, UCI ProTeams (eskiden UCI Professional Continental Teams) ve UCI Continental Teams. Halihazırda olduğu gibi, üç yıl boyunca lisansı olan 18 UCI WorldTeams (27 ila 30 bisikletçiden oluşan) ve sınırsız sayıda UCI ProTeams ve UCI Continental Teams olacak.
 2019'dan itibaren, uluslararası düzeyde hesaplanacak tek sıralama UCI Dünya Sıralaması olacaktır (UCI WorldTour Ranking artık mevcut olmayacaktır). UCI, küresel bir UCI Dünya Sıralaması yayınlayacaktır. Buna ek olarak, UCI Dünyası için bir UCI Dünya Sıralaması ve UCI Road International'daki tüm yarışlarda her üç takımın da en iyi 10 takımının sonuçlarını dikkate alarak yeni bir konsept, takımlar için UCI Dünya Sıralaması yayınlayacak. Takvim. Bireysel, takımlar ve ülkeler sıralaması beş UCI Kıta Devresi için yayınlanmaya devam edecek.
 2019 sezonunun bitiminden sonra her üç yılda bir, 18 takım UCI WorldTour lisansını beş kritere dayalı olarak alacak: etik, idari, mali, organizasyonel ve sportif. Bu kriterler, UCI WorldTeams ile UCI WorldTeam statüsü için yeni adaylar arasında bir karşılaştırma yapılmasını sağlar. Sistemin açık doğası ve sportif hakın kabulü bu nedenle sağlanır. Gerekli istikrarın açık bir sistemle birleştirilmesi meselesi.
 Katılım kuralları ayrıca spor kriterlerinin ve açık sistemin önemini de dikkate alacaktır. Bu nedenle en iyi iki UCI ProTeams, Büyük Turlar'a katılma hakkına sahip olacak; sonuç olarak, organizatörler tarafından dağıtılan jokerlerin sayısı azalacaktır. Benzer şekilde, en iyi üç UCI ProTeams UCI Classics Serisinde ve UCI WorldTour'un diğer etkinliklerinde etkinliklere katılma hakkına sahip olacak.
 Reformun 1 Ocak 2020'de tam olarak uygulanabilmesi için bazı önemli detayların hâlâ tamamlanması gerekiyor. Bu, 2019 yılında, PCC ve UCI Yönetim Komitesi tarafından onaylanması amacıyla paydaşlar arasındaki yapıcı tartışmaların devam etmesini takiben yapılacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.