Viviani’nin son etabı aldığı İspanya turu La Vuelta’nın galibi Simon Yates oldu



Herkesin gözü turun son finişinde olsa da merak edilen etaba avantajlı başlayan Simon Yates’in durumuydu. Gerçi dağlık etaplarda ortaya koyduğu performans şüpheye yer bırakmıyordu. Ancak kaza teknik arıza vb riskler her zaman sözkonusuydu. Unutulmaması gerenlerden biri Giro d'Italia'da üç etap kazandıktan sonra 13 gün boyunca Yates’in Maglia Rosa'yı 13 gün giymesi ikincisi ise, İspanyol Grand Tour da on yıl boyunca yarışmasıydı.
21. Etap finişi sprinterler arasında büyük bir mücadeleye sahne oldu. İtalyan Viviani  etabı kazanırken 3 kez Dünya Şampiyonu olan Slovak Sagan 2. ve Nizzolo etabı 3 olarak tamamladı.
21 etapta toplam 82:05:58 zamanıyla turun galibi Mitchelton-SCOTT tan Simon Yates oluyordu. Simon Yates tur sonrası  basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şunları söylüyordu:
“Harika hissediyorum. Gerçekten inanılmaz. Hiçbir sözüm yok, gerçekten inanılmaz. İçgüdülerimle yarışmayı seviyorum. Vuelta a Espana'da  ki gibi umarım bunu yapmaya devam ederim. 14. etabı kazandığım gün yarışın en sevdiğim anıydı. Bunun özel bir yeri olacak bende çünkü Andorra'daki ilk etaptı.
Denemeyi ve yarışı kazanmak için her şeyimi ortaya koyduğum ilk gün oldu. Birazcık fark atmayı başardım. Buna sahip olabileceğinize inanmaya başlıyorsunuz, bu iki gün benim için gerçekten  çok önemliydi. Giro d'Italia'dan gerçek kalp kırıklığıyla geri dönmüştüm. İnanın hala şoktayım. Bunu  atlatmam biraz zaman alacak. Etapta gerçekten gergindim, ama sonsuza kadar yaşayacağım çok özel bir an oldu. ”
  

21. Etap sıralaması:
1. Elia Vivani (Quickstep Floors) 2:21:28
2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ST
3. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) ST
8. Matteo Trentin (Mitchelton-SCOTT) ST


FINAL General Classification-Genel Klasman sıralaması:
1. Simon Yates (Mitchelton-SCOTT) 82:05:58
2. Enric Mas (Quickstep Floors) +1:46
3. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) +2:04

Öteyandan profesyonel bisiklet yaşamına nokta koyan Igor Anton son etabı bisikletinden inerek bitirdi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.