Bisiklet genç milli takım antrenörleri değişmiş, Ama!


İlçede kurduğu genç ve yıldız takımının yanı sıra 2017 de Balkan şampiyonu çıkaran, 2.2 turda kürsü ve mayo kazanma başarısını elde ederek camianın takdirini kazanan, Konya-Çumra’dan İsmail Uğurlu’nun genç milli takım başantrenörlüğü görevinden alındığı öğrenildi.
İddialara göre yaklaşık bir ay önce teknik kurul 15 kişiyle federasyonda toplanmış, fakat her hangi bir karar alınmamış. Bir süre sonra ise teknik kurulda karar alınmışçasına bisiklet genç milli takım antrenörlüklerine Mustafa Karaselek (Nevşehir), Ömer Faruk Meydan (Konya) ve Fatih Harmancı (Konya) getirilmiş.
Şimdi soruyorlar “Madem teknik kurula ihtiyaç yok, niye 15 kişiye harcırah verip toplantı yapıyorsunuz? Teknik kurul gerekliyse antrenörleri neden kurul belirlemiyor?” diye.
Yine iddialara göre teknik kurulun yetkisi kaldırılıp federasyon yönetimi yetkilendirilmiş. Ancak bu antrenör görevlendirilmesinde yönetimin 8 imzası gerekiyor. Yönetim kurulunun bu görevlendirmenin de karara bağlandığı toplantıyı yapmadığı önesürülüyor.
Antrenörler başarılarına, takım ve sporcularının durumlarına göre görevlendirilmesi gerekirken son değişikliğin camiayı yaraladığı, göreve getirilenleri de zor durumda bırakacağı belirtiliyor.
Bu değişiklik kararına tepki gösteren spor adamlarından çoğunun federasyonun oluşturduğu whatsap grubundan da ayrıldıkları ifade ediliyor.
Federasyon sitesin de de bu son görevlendirilmeyle ilgili açıklama görülmedi. Oysa daha düne kadar yönetim toplantılarından dedikodular bile sitede yer alıyordu. Yönetimce aleni olarak suçlanan kimi kişilerin şimdi kendilerini suçlayan yönetimin yanında saf tutması da eleştirilen bir başka konu.
Umarız bir açıklama yaparlar da bilgileniriz.




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.