UCI, Teknolojik sahtekârlıkla mücadelede kararlı

UCI bugün, 2018 sezonunda teknolojik sahtekarlığı önlemek için kullanacağı tespit yöntemlerini açıklarken, geliştirilmekte olan yeni teknolojilerini de sundu.
UCI Başkanı David Lappartient'in yanı sıra UCI Yönetim Komitesi Üyesi ve UCI Donanımı ve Teknolojik Sahteciliğe Karşı Mücadele Komisyonunun Başkanı olan Bob Stapleton da basın toplantısına katıldı. 
UCI’nin 2018 sezonu için şu anda mevcut olan tüm tespit yöntemlerini kapsayan bir dizi önlemi uygulamaya koyacaklarını açıklayan Başkan Lappartient, kullanılmakta olan manyetik tarama tabletleri ve termal görüntüleme kameralarına ek olarak, teknolojik sahtekarlığa karşı mücadele için özel olarak tasarlanmış seyyar röntgen ünitesinide hazır olduğunu duyurdu. Operatörlerce cihazın sezon boyunca yarıştan yarışa götürüleceğini kaydetti. 

Tedarikçisi olan VJ Technologies'in desteğiyle geliştirilen bu yönteme, bisikletin amiral gemisi etkinliklerine ev sahipliği yapan ülkelerde kullanılmak üzere gerekli izinler verildiği açıklayan UCI Başkanı David Lappartienti: "Seçimlerimizden altı ay sonra UCI olarak bisiklet ailesini teknolojik sahtekarlığa karşı korumak için bu eylem planı ile güçlü bir mesaj gönderiyoruz. Hem mevcut yöntemler hem de geliştirilmekte olanlar sayesinde kısa ve orta vadeli paydaşları, taraftarları ile medyayı güvence altına alacak tedbirler getiriyoruz. Birçok kez söylediğim gibi, dileğimiz bu motorların profesyonel sporda olamayacağıdır. Böylece sporcularımızın performansları doğrulanmaktır. Ulusal ve amatör yarışmalarda Ulusal Federasyonları destekleme kapasitemizi de geliştiriyor. Sporun güvenilirliğini garanti altına almak, başkanlığımın ana önceliklerinden biri olacaktır” dedi.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.