“TUR” bitti hayat sürüyor!



Türkiye’de 52 branşta üniversite okuyan 3 bin 803 milli sporcu burs alıyor.
Burs alan sporcu sıralamasında Güreş, 672 sporcuyla ilk sırada.
Bisiklete gelince maalesef 32 sporcu ile birçok federasyonun gerisinde kaldığı görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde ilginç bir o kadar da düşündürücü bir olay oldu.
Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla burs alan sporculara sınırlama getirilmesi konusunda girişimde bulundu. Tüm federasyonlara bu yazıyı gönderdi:


Buna göre; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda sporcular, son 1 yıl içerisinde milli takımda yer almadıysa ve ya Türkiye Şampiyonasında ilk 8’e girmediyse bursları kesilerek krediye dönüştürülecek.

Bisiklet branşında üniversite okuyan 32 Milli sporcu Millilik bursu alıyor demiştik.
Bisiklette millilik bursu alan üniversitede okuyan sporcularımızın listesi şöyle:



Bu bisikletçilerimiz bankamatiklere burs almaya gittiklerinde bu mesajla karşılaştılar.




Bisiklette maalesef üniversiteli sporcularımıza sahip çıkılmadığından, Elit, Genç, Yıldız fark etmeksizin milli takımlara yeterli önem verilmemesi sonucu burs alan üniversiteli bisikletçi sayısı sayısı 5’e düşecek. Üstelik tam verim alınması, sağlanması gereken bu bisikletçi çocuklarımız böylece spordan kopup gidiyorlar..
Türkiye Bisiklet Federasyonu bu sezon, Yol Bisikleti Büyükler (elit) kategorisinde sadece 2 kez Milli Takım adı altında yarışlara katılım sağladı.
1 kez de Pist Bisikleti Balkan Şampiyonasına 2 sporcu ile katıldı.
Yol Bisikleti Gençler kategorisinde ise 2 kez yurt dışına çıktı. Yarışa katılan sporcular arasından 1 sporcu daha üniversiteyi kazanarak burs almayı hak etti.
Bir başka deyimle Millilik Bursu alacak 6 sporcuyla 52 federasyon arasında en sonlarda yer aldı.

Peki şöyle düşünülemez miydi? 

Bu sezon övünülen 12 Uluslararası 2.2 Tur, 20 Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışlarında Milli Takım oluşturulsaydı da sporda gelecek kaygısı yaşayan bisikletçilerin Milli olması sağlanarak üniversitelerinde burs almalarının yolu açılsaydı kötü mü olurdu?
Üzüldüğümüz bir başka konu ise federasyonlar arasında yapılan görüşmelerde bir başkanın, “Bursla parayı alıp spordan kopuyorlar” dediği iddiası spora, sporculara bakış açısı bakımından da düşündürücü.

Mustafa Kemal Atatürk boşuna, “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir” dememiştir.


Hatırlatalım dedik…

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.