DEDİKODULARA RAĞMEN TUR COŞKUSU

Mezopotamya Turu renkli anlara sahne oldu. Urfa, Mardin ve özellikle Diyarbakır da büyük coşku vardı. Güvenlik güçleri kuş uçurtmadı desek yeridir. Köy  yolları dahil her türlü önlem alınmıştı. Yollarda kent merkezlerinde çocuklar, ailelerin ilgisi görülmeye değerdi. Yollar  sıcak asfalt bisikletçilere uzun etaplarda  iyi geldi. Diyarbakır kent merkezindeki finiş alanında  çocukları coşkusu görülmeye değerdi renk kattılar.
Zengin doğa ve tarihi güzellikleriyle Mezopotamya turu  hak ediyor. Kalıcı olacağına inanıyoruz. Bu arada GAP idaresini de desteği ve çok önemli katkılarından dolayı kutluyoruz.
Turun eksik yanları yok mu elbette var.  Her başlangıcın zorlukları olacak kuşkusuz. Ancak kulislerdeki konuşulanlar şaşırtıcı. Turun aksaması için çaba sarf edenler, yerel yönetimleri arayıp baskı yapanların bisiklet camiasından olduğunun konuşulması gerçekten düşündürücü.
Buraya isimlerini yazmıyorum onlar kendilerini biliyor. Takipte olduğumuzu unutmasınlar. Bisiklet kimsenin çiftliği değildir. Tura kuruş katkısı olmayanların turlardan nemalandığı günler geride kaldı. Bir kaç iyi insan, bisiklet sevdalısının padişahlık yapanların saltanatını sarsmasının depremi bunlar...
Unutulmasın doğru ve iyiler mutlaka başarır...



























Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.