MEZOPOTAMYA TURU LANSMANI YAPILDI


Tour Of Mezopotamya  adıyla 3-6 Mayııs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turunun lansmanı Şanlıurfa Nevali Otel de gerçekleştirildi.  
 Basın tanıtım toplantısına Vali Abdullah Erin, Belediye başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocalıgil, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Kesküş, ve yerel yöneticiler katıldı.
Vali Erin Mezopotamya Turunun önemini vurgularken turun sürekli kılınacağını belirtti. Belediye başkanı Çiftçi de bisiklet takımı kuracaklarını açıkladı.
Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır illerini kapsayan ve 4 gün sürecek olan ‘Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu’ yarın Şanlıurfa’dan verilecek startla başlayacak.
Tura 6 ülkeden toplam 160 sporcunun katılacağı 4 etaplı turda toplam 629 kilometre pedal çevirilecek.
Toplantıda açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye olarak eksikleri olan bisiklet takımını kuracaklarını açıklarken turizmin gelişmesine yönelik yapılan tüm çalışmalara katkı sunacaklarını belirtti.
Kente gelen takımların yanısıra organizasyon görevlileri son hazırlıklarını da tamamladı.


ETAPLAR
03 Mayıs Perşembe günü 1. Etap Şanlıurfa-Kızıltepe-Mardin,
04 Mayıs Cuma günü 2. Etap Mardin-Nusaybin-Mardin,
05 Mayıs Cumartesi günü 3. Etap Mardin-Bismil-Diyarbakır ve

06 Mayıs Pazar günü 4. Etap Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa.




 








Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.