Pedalların Uluslararası Gran Fonda Antalya Buluşması

Uluslararası bisiklet yarışına katılanlar Serik ve çevresini renklendirecek 
Türkiye’de ilk kez 12 -13 Mayıs 2018 tarihinde Antalya da düzenlenecek olan Uluslararası UCI Gran Fondo yarışlarında yerli-yabancı bin’i aşkın bisiklet tutkunu pedal basacak. Organizasyon kapsamında amatör paralimpik bisikletçilerde yarışacak. Bunlar arasında Marmara depremin de iki bacağını kaybeden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak’ta bulunuyor. Serik ve Belek’te oteller yarışmaya gelenlerce dolduruldu.  Katılımcılar için çeşitli eğlenceler de düzenlenecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bisiklet tutkunlarının UCI standartlarına uygun olarak yarışmasını sağlayan Gran Fondo World Series yarışı Antalya’da Calypso Sports tarafından gerçekleştiriliyor.
Mesafe yarışı olarak da adlandırılan Gran Fondo’ya tüm bisiklet severler lisans olmaksızın sağlık raporlarıyla ücret ödeyerek katılabiliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde yapılan bu yarışları ilk 25 arasında bitiren katılımcılar kazandıkları puan sayesinde Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ediyor.
Serik-Belek-Kadriye güzergahında yapılacak UCI  Gran Fondo Antalya da kadın ve erkekler 20  Km’lik mesafeyi kapsayan Zamana karşı, 63 Km’lik kısa ve 95 Km’lik uzun parkur yol yarışlarında mücadele edecekler.

Paralimpik kategoride ise kadın ve erkekler El Bisikleti, Üç Tekerlekli, Tandem, Standart Kol Ampute ve Standart Bacak Ampute dallarında yarışma olanağı bulacak. Paralimpikte yol yarışı ise 63 Km’lik parkurda gerçekleştirilecek.

Marmara Depremi’nde iki bacağını dizlerinden itibaren kaybeden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak’ta paralimpik kategoride pedal basacak yarışmacılar arasında yer alıyor.  Koçak geçen yıl 31.2 metreye dalarak, kendisine ait olan dünya engelliler serbest dalış rekorunu 9.2 metre geliştirdi. 2015 yılında dünyanın en uzun ve en zor 10 yolu arasında gösterilen 508 kilometrelik Antik Likya yolunu 75 günde yürüdü. Wings For Life World Run'un ardından şimdi Antalya da bisiklet sürecek olan Koçak sosyal medyadanAntalya da birlikte pedallamaya var mısınız? Bir birimizi tamamlayabiliyorsak insanız...” çağrısında bulundu.

Organizasyonunu üstlenen Calypso Tour ülkemize yıllık 300 bini aşkın turist getirmekte.  Uluslararası yarışın bölge turizmine ve spora büyük katkı vereceğini vurgulayan Calypso yetkilileri, Serik-Belek bölgesinin uluslararası yarış etkinliğine hazır hale getirilmesi için her türlü desteği veren yerel yetkililere teşekkür etti.
13 Mayıs tarihinde sona erecek yarışların programı ise şöyle:
11 MAYIS 2018 CUMA
15.00-17.00     Zamana Karşı (TT) yarışı kayıtlar  ( Innvista Hotel )
17.00-18.00     Zamana Karşı Yarışı Teknik Toplantı ( Innvista Hotel )

12 MAYIS 2018 CUMARTESİ
09:00-12:00     Zamana Karşı (TT) yarış START (EXPO Yolu Başlangıcı)
14:00-15:00     TT Yarışlar Ödül Töreni
15:00-17:00     Kayıtlar ( Innvista Hotel )
17:30-18:30     Kısa ve Uzun Parkur Teknik Toplantı ( Innvista Hotel )
20:30-23:30     Kadriye Beach, Sarp Bike Hotel plaj alanı “Beach Party”

13 MAYIS 2018 PAZAR
09:30               Yol Yarışları START (The Land of Legends Önü)
14:00-16:30     Tüm Yarış Kategorileri Kürsü ve Ödül Töreni Seramonisi
17.00               Organizasyon Kapanış


Zamana karşı yarışı için  kayıtlarını yaptıranlar numaralarını aldı..

 Dünya serbest Dalış Şampiyonu Ufuk Koçak'da yarışmacılar arasında yer alıyor

 

 Bölgenin tüm yetkilileri seferber oldu.
 Serik Kaymakamı her türlü önlemin alındığını yarışmacıların bölgeyi yakından görme olanağı bularak renk katacağını söyledi
Organizasyonu gerçekleştiren Calypso Tour hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı.  Gran Fonda süresince  turların deneyimli isimleri  görev alacak
Katılımcılar ustaların objektiflerine yakalanmaktan kurtulamayacak.
 Katılımcılar için Kadriye sahilinde eğlence düzenlenecek

 Start ve Finiş'e evsahipliği muhteşem tesiste gerçekleşecek. Animasyonlar katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak
Muhteşem podyum 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.