BİLİYOR MUYDUNUZ?

Cumhurbaşkanlığı’nca Himaye Edilen Projeler arasında en çok BİSİKLET var.
Ülkemizde bisiklet ile ilgi pek çok eksiklik var. Bunların başında nüfusu 80 milyonu aşmış ülkemizde pist-velodrom olmayışıdır. Ayrıca yine ülkemizde uluslar arası yarışlarda pedal basacak profesyonel takım olmamasıdır. Ev sahipliği yaptığımız cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda bile koşacak profesyonel takımımız yoktur. TORKU devletten aldığı onca paraya ve kendi olanaklarına rağmen profesyonel kıta takımı olamamıştır. Lassa yani Brisa takımı ise kendi yağıyla kavrulmaktadır, profesyonelliğinden söz edilemez.

Cumhurbaşkanlığı’nın desteklediği ve himayesine aldığı  projeler arasında sportif anlamda  en çok  bisiklet yer tutmaktadır.  Onlarca etkinliğin arasında 3 bisiklet projesi Cumhurbaşkanlığı makamının himayesindedir.
Yine ilginçtir Cumhurbaşkanlığında yapılan bir görüşmede  “Bisiklete belediyelerin sahip çıkması, kulüp kurması” gündeme gelmiştir.
Aslında mesaj değil bu bir talimat olmasına karşın Konya ve birkaç belediyenin dışında bu karar yerine getirilmemesi de düşündürücüdür.
Federasyon yönetimi bu yıl çok yarış düzenlemekle övünürken (İptaller de var) kulüp ve sporcu sayımız arttı diyememektedir. Naylon kulüpler hala kapatılmış değil. Ülkenin velodromuyla ilgili bir gelişme yok. Uluslararası pist şampiyonalarına sporcu ve milli takım gönderemiyoruz.
Uluslar arası bir takımda TEK BİR SPORCUMUZ bile yok.
Federasyon yönetiminde yer alan bisiklet firması sahipleri rahatlar. Ürünleri satılıyor ya yeterli onlar için. Oysa satılmıyor artık onların ürünleri. İkinci el piyasasında bile para etmiyor.
Bisiklete katkı koyduklarını söylüyorlar.
Soruyoruz buradan hem firma sahibi yöneticilere hem de federasyona;
SPONSOR OLDUĞUNUZ YARIŞLAR İÇİN FEDERASYONA NE ÖDEDENİZ?
FEDERASYON OLARAK NE KADAR KATKI ALDINIZ?
Açıklayın bilelim.
Bilelim ki haksız eleştirilerde bulunmayalım.
Ülkemizin sporcuları yıllardır UCI belgesi olmayan bisikletlerle yarıştırıldılar. Bunları yazmamız birilerini rahatsız etti. Facebook’ta 25 bin kişinin takip ettiği sayfayı kapattılar. Porno yayınlayanlar kapatılmazken bisiklet yayınlayanların kapatılması sizce ilginç değil mi?
Yıldık mı?
Hayır.
İşte iki ay oldu bloğu kuralı yine 25 bin rakamına ulaştık üstelik dünyanın her yerinden her dilde okunabiliyor.
Susacak mıyız?
Hayır.
Federasyon Cumhurbaşkanlığının kendine sağladığı desteği hala yeterince kullanamadığını görüyoruz.
Kullandırmamak içinde çaba sarf edenleri biliyoruz.
Hala birbirinin koltuğunu çekme derdinde olanları da tanıyoruz.
Dün onunla bununla fotoğraf çektirme yarışında olanlar bu gün o çektirdikleri fotoğrafların görülmemesi için uğraşıyorlar biliyoruz.
Bisiklette de FETÖCÜ’ler gidecek.
Kim kimin ne olduğunu biliyor.
Rantın nerelerde olduğunu da biliyorlar.
Bildiklerinden bırakmıyorlar.
İşte Cumhurbaşkanlığı’nın himayesindeki bisiklet projeleri:

Cumhurbaşkanlığı
 Türkiye Bisiklet Turu

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 1963 yılında “Marmara Turu” adıyla başlamış; ilk kez 1965 yılında uluslararası statü kazanmış ve 1966 yılında da Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmıştır.
Önceki yıllardan farklı olarak, bu yıl ilk defa 10-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, World Tour kategorisinde yapıldı.
Turun Etapları
10 Ekim Alanya-Kemer, 11 Ekim Kumluca-Fethiye, 12 Ekim Fethiye-Marmaris, 13 Ekim Marmaris-Selçuk, 14 Ekim Selçuk-İzmir, 15 Ekim İstanbul-İstanbul
Intercity İstanbul Park Formula 1 pistinden start alan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İstanbul final etabı, Sultanahmet Meydanında sona erdi ve görkemli bir tören düzenlenerek dereceye giren bisikletçilere ödülleri takdim edildi. Genel klasman birinciliğini Birleşik Arap Emirlikleri takımı Emirates'in İtalyan sporcusu Diego Ulissi kazandı.

2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası
Projenin Amacı:
24-27 Eylül 2018 ve 24-27 Eylül 2019 tarihlerinde World Tour kategorisinde yapılacak olan ve 24-27 Eylül 2020 tarihinde ise dünya şampiyonası kategorisinde düzenlenecek organizasyon, olimpiyat oyunlarından sonra dünyanın en prestijli organizasyonu olarak gösterilmektedir.
Tüm ülkeler bu organizasyonda şampiyonluk formasını alabilmek için mücadele vermektedir. Dünya şampiyonu formasını giymeye hak kazanan sporcular, bir sonraki dünya şampiyonasına kadar (bir yıl süre ile), UCI takviminde bulunan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan tüm müsabakalarda ülkemizde kazandığı formayı giyecektir. Bu anlamda organizasyon öncesi, organizasyon yılı ve sonrası için de Türkiye’deki şampiyonanın izlerinin devam etmesi, ülkemiz ve Sakarya’nın tanıtımı açısından büyük önem arz etmektedir.
Red Bull TV, UCI TV, Euro Sport kanallarının da canlı olarak yayınlayacağı organizasyon için, Yeni Sakarya Stadyumunda olimpiyat oyunları formatında açılış seremonisi gerçekleştirilecektir. Toplamda, yurt dışından iki bin konuğun katılacağı organizasyonda, TV kanalları sayesinde iki gün boyunca 7 saate yakın canlı yayın yapılacaktır. Yaklaşık bin 500 sporcunun yarışacağı organizasyona, 60 bin seyircinin katılımı beklenmektedir.
Proje, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir.

Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi
Çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması amacıyla hazırlanan Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi hayata geçmiştir.
Projede, fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesi için bisiklet yollarının yapımı uygun bulunarak bisiklet kullanımının fiziksel aktiviteyi artırmada en etkin araçlardan biri olduğu vurgulanmaktadır.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından, fiziksel hareketsizlik ile mücadele kapsamında en etkin yöntemlerden biri olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için projelerin hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi ile 2018 sonuna kadar 1 milyon adet bisiklet alımı ve dağıtımı planlanmaktadır.

Yakında Mezopotamya Turu var çok sayıda da sponsor. Yine soruyoruz Federasyona bu kadar sponsorun bisiklet takımı kurması için çabanız var mı?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.