Paris - Roubaix’de kaza geçiren bisikletçi öldü

Dün koşulan Paris - Roubaix’de geçirdiği kazanın ardından kalbi duran ve müdahalenin ardından hastanaye kaldırılan 23 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Michael Goolaerts hayatını kaybetti. Genç bisikletçinin ölümü bisiklet dünyasını şoke etti.
Veranda'nın Willems-Crelan takımı bisikletçisi Michael Goolaerts,  kuzey Fransa'da koşulan 257 km'lik Paris-Roubaix'in  109 km’sindeki ikinci sektör olan  parke yolda düştü. Kardiyak arrest geçirdiği belirlenen bisikletçi Lille'de hastaneye kaldırıldı ancak Pazar günü saat 21:40 da hayatını kaybetti.

UCI Başkanı David Lappartient, "UCI ve bisiklet ailesi adına, ailesine, takım ve sevdiklerine  baş sağlığı diliyorum. Çok erken bir kayıp. Acılarını paylaşıyoruz." Dedi.
2013 ve 2014 yıllarını kıta takımı olan Veranda'nın Willems-Crelan'ta Michael Goolaerts ‘un 4. sezonuydu.
2016 sezonunda Lotto-Soudal da bir yıl  stajer olarak yer aldı ve 2017'de takımına döndü. 2016 da UCI Avrupa Turu Loir-et-Cher'in açılış etabını kazandı.
Bu sezon Arnavut kaldırımlı klasikler ve yarı klasiklerde yarıştı. Dwars kapısında West-Vlaanderen'de dokuzuncu, Kuurne-Brüksel-Kuurne ve Driedaagse De Panne'de 20. oldu.


Michael Goolaerts, son dönemde yarış sırasında hayatını kaybeden 3. Belçikalı bisikletçi oldu. Wouter Weylandt, 2011 yılındaki Giro d’Italia'da karıştığı bir kazada, Antoine Demoitie ise 2016'da Gent - Wevelgem yarışı sırasında hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.