Tour Of Mersin'in tanıtım toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, İl Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Osman Yıldızbakan, Tour Of Mersin yürütme kurulu üyeleri, 2016 Tour Of Mersin birincisi ve 2017 de tırmanış etabı birincisi Torku Şekerspor Takım Kaptanı Nazım Bakırcı, Torku Şekerspor Takım Menajeri Branco Filip ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
19-22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Tour Of Mersin Bisiklet Turu’na sayılı günler kala düzenlenen toplantıda etkinlik hakkında bilgi veren ve basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tour Of Mersin ile ilimizin doğal, tarihi ve kültürel değerleri dünyanın dört bir yanına tanıtıyoruz” dedi.
Başkan Kocamaz yaptığı konuşmada spor etkinliklerinin bir tanışma, kaynaşma ve tanıtım aracı olarak gördüklerini ifade ederek, ”Spor aynı zamanda bir tanışma, kaynaşma ve tanıtım aracıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası spor organizasyonlarını ilimizin her alandaki potansiyelini tanıtmak için fırsat olarak görüyoruz. Mersin Maratonu ile birlikte kısa sürede uluslararası marka haline gelen Tour Of Mersin bu konuda çarpıcı bir örnektir. Her geçen yıl daha da geliştirdiğimiz bu güzel organizasyonumuz ilimizin ve ülkemizin tanıtımına, spor kültürünün gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Dünya çapından başarıdan başarıya koşacak nice sporcuların yetişmesi için güzel bir örnek teşkil oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

İlkini 2015 yılında gerçekleştirdikleri Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’na olan ilginin her geçen yıl arttığını ve farklı ülkelerden birçok sporcunun katılım gösterdiğini ifade eden Başkan Kocamaz,  “2015 yılında 7 ülkeden 61 sporcu ile başladığımız Tour Of Mersin 2016’da 9 ülkeden 72 sporcu, 2017’de 11 ülkeden 83 sporcu ile devam etti. Bu yıl 9 ülkeden 15 takım ve yaklaşık 105 sporcunun katılımını bekliyoruz” diye belirtti.

Sporun günlük hayatın bir parçası haline gelebilmesi için aileler, eğitim kurumları, spor kulüpleri kadar yerel yönetimlerinde üzerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını ve Mersin’i spor kenti yapmaya kararlı olduklarını ifade etti. Başkan Kocamaz, “Öğrenme, deneyimleme ve imrenme yoluyla gelişen sporun günlük hayatın bir parçası haline gelmesinde aileler, eğitim kurumları, spor kulüpleri ve yerel yönetimlere önemli görevler düşmektedir.Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluğumuzun farkındayız ve Mersin’i spor kenti yapmaya kararlıyız. Sporun yaygınlaşması için pek çok yerel, ulusal ve uluslararası etkinlik düzenliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin’i sporda marka şehir yapmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda toplamda 57 ulusal ve uluslararası etkinlik düzenledik, 12 spor projesini hayata geçirdik, 4 etkinliğe destek verdik” şeklinde konuştu.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise yaptığı konuşmada “Tour Of Mersin bu bölgenin tanıtımı açısından yapılan en iyi organizasyonlardan biridir. Mersin parkuru gerçekten zor bir parkur. Biz her zaman bu tür etkinliklerin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.












Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.