Otizmli çocuklara bisiklet kullanmayı öğretiyorlar

Bir grup bisikletsever, Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde çocuklara bisiklet eğitimi vermeye başladı.


Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu gönüllülerinden oluşan grup, otistik çocukların koordinasyon becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Daha önce köy çocuklarına bisiklet tedarik edilmesi, güvenli bisiklet sürüşü, gezici ücretsiz bisiklet atölyesi gibi sosyal sorumluluk projeleri de yürüten gönüllüler grubu,  haftada bir gün, iki ders saati planlanan eğitimler için katkıda bulunmaya devam edecek. Gönüllüler adına konuşan Dr. Serhat Ferahi Değimli “Arkadaşlarımızın  özverili çabaları ve çocuklarımızın istekliliği bizleri çok mutlu etti. Her Çarşamba saat 13.00’te buradayız. Gönüllü olmak ve bisiklet eğitimlerimizde yer almak isteyen arkadaşlarımızı buraya bekleriz” dedi.

MOTOR BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER
Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Ercan Mermer de bisiklet eğitimlerinin çocuklara çok şey katacağına inandıklarını ve gönüllüler sayesinde böylesi bir faaliyeti gerçekleştirebildiklerini belirtti.  Çocukların bisiklet eğitimleriyle farklı motor beceriler geliştirebileceklerini, bunun da otistik çocuk eğitiminde çok önemli olduğunu vurgulayan Mermer, “Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirmek, farklı sanat ve spor dallarında eğitmek amacıyla gönüllülerimizle başlattığımız çalışmanın  ilk sonuçları mükemmel. Çalışmaları yürüten tüm gönüllülerimize teşekkür ederim” dedi.
“Otistik Çocuklar Gönüllüleri” adı altında bir ‘facebook’ sayfasından haberleştiklerini belirten gönüllüler,  bisiklet eğitimlerinin yanında otisitik çocuklar için fotoğraf ve dans eğitimleri de verecekler.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.