4 BİN 521 KM'LİK SESSİZ ÇIĞLIK YOLCULUĞU SÜRÜYOR....


Her başlangıç zordur ama onların ki daha bir zor. Kimilerine göre çılgınca. Kafalarına koymuş yüreklerine yazmışlar barikatları yıkmayı. 49 etap 4 bin 521 km pedal basmaya soyunmuş nar taneleri... Tarih yazanlara tanıklık etmek için onlarla yan yan yürek yüreğe olmak gerekiyor. Turistik gezi planı yapanlara yer yok bu mücadelede. Verilen ama gerçekleşmeyen vaatler asla yıldırmadı bu her türlü engeli aşmayı hedefleyen cesur yürekleri.
Yağmur fırtına onları bölüp parçalayamadı. Bozulan araçları korkutmadı. Daha bir kenetlendiler. Bir birlerinin eksiğini kapattılar. Yolculuğun projesini yapan ve olumsuzluklardan yılmayan Yönetmen Hüseyin Nacar karanlık koşullarda ateş böceği gibi ışık olmayı sürdürdü... Yollar da 500 km'yi geride bıraktılar. İnsanlıktan ümidin kesilmemesi gerektiğine yabancı ülkelerde onlara sahiplenenler gösterdi.
Bir alışveriş marketinin beton parkında çadırlarını kurarken onları sessizce biri izliyordu. Gelip tanıştı Giresunlu Ümit Arslan. Şaşkındı. Projeyi öğrendiğinde şaşkınlığı daha da arttı. 12 cesur yüreği akşam yameğine götürmek istediğinde onlar karavanalarını hazırlamıştı. Kahvaltı sözü alıp ayrıldı. Evi çadır kurulan alanı görüyordu. 19 yıldır bu ülkede başını koyduğu yastık ilk kez böylesine ağır gelmişti. Uyku tutmadı. Eşi ve çocuğuyla sık sık pencerenin önüne gelip ülkesinden gelenleri izliyorlardı mahsun ama gururla. Sabahı zor etti. Erken kalkan Sessiz Çığlık ekibi için bir Türk lokantasını ayarladı. Hrp birlikte kahvaltıya gittiler Sofya da. Baba mesleğini sürdüren ve ülkede isim yapan Brezilya Rentaurantın sahibi İlyas çok duygulanmıştı Kardeşleri evlatları gelmişcesine ilgi gösterdi. Yolda ihtiyaç duyabilecekleri malzemeler armağan etti. Güzergahta uğrayabilecekleri güvenli adresleri verdi.
Ekip 3 gündür duş alamamıştı. Türk elçiliği onlara elçilik binasında duş olanağı yarattı. Öğlen kumanya verdi. Yola çıktıklarında yaşanacakları elbette bilmiyorlardı. Bozuk yollarda güçlükle pedalladılar. Montana yakınlarında araçları arızalandı. 1 km geride arıza yapsa çok zor durumda kalacaklardı. Eksantrik kayışının bağlı olduğu gerginin kopması onları adeta kilitledi. Çevredeki küçük yerleşim biriminde İngilizce, Almanca bilen yoktu. Bir Buşgar genci yardımlarına geldi. Arızayı belirledi ancak parçanın Sofya'dan alınması gerekiyordu. Günlerdense pazar. İmdatlarına Giresunlu Ümit Arslan yetişti. Parçayı pazartesi temin edip 2 Türkiyeliyle gönderdi. Yağış altında parça değiştirilip yola çıkıldı. Talihsizlik yakalarını bırakmadı. Montana yakınlarında araçları aynı yerden arızalandı bu kez radyatör pervanesi de bilya dağıttı.
Bu kez yardımlarına TIR parkı işleten küçük birde oteli olan iş adamı Doce Villa'nın sahibi Bilgin Tokyay yetişti. Konuk etti. 2 Boş olan 2 odasını verdi. Ağır engelli olanlar oraya yerleşti. Diğerleri çadırları kurdu. Parça siparişi verildi. Yüzlerinden gülümseme eksilmedi. Yolculukları sürecek....












Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.