Froome, 'temize' çıktı


Fransa Turu organizatörü ASO ve ardından SKY’ın açıklamalarından sonra UCI  Froome konusuna noktayı koydu: “Yapılan araştırmalar sonucu aleyhindeki işlemleri kapatmaya karar verdik.” Açıklaması yaptı.
Froome ise temize çıkmasının ardından, “Minnettarım. 19 ay sonra tüm bunları arkamda bırakmaktan rahatladım.Destek veren bana inananlara teşekkür ediyorum” dedi.
UCI tüm ilgili kanıtları kendi ve WADA uzmanları ile değerlendirdi. 28 Haziran 2018'de WADA, UCI'ye vakanın spesifik gerçeklerine dayanarak, Froome'un örnek sonuçlarının bir AAF teşkil etmediğini kabul edeceğini bildirdirdi.  UCI, WADA'nın gerekçelerine dayanarak,  Froome aleyhindeki işlemlerin kapatılması kararını verdi.
UCI açıklamasında şöyle denildi:
“Bu kararın önemli bir tartışmasının olacağının farkındayız. Ancak, bisiklete dahil olan veya bisikletle ilgilenen herkese, kararının uzman görüşlerine, WADA'nın tavsiyesine ve davanın gerçeklerini tam olarak değerlendirmesine dayalı olduğu konusunda güvence veriyoruz. UCI, bisiklet dünyasının artık bisiklet takvimindeki yaklaşmakta olan yarışlara odaklanabileceğini ve keyfini çıkarabileceğini umuyor.”

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.