Bernard Hinault: Chris Froome Tour De France Turuna Katılırsa Peloton Grev Yapmalı

 
Fransız haber ajansına konuşan beş kez turu kazanan Bernard Hinault Giro d’italya’ya Froome’nin katılmaması gerektiğini savundu.
 Hinault   “Bana göre, Chris Froome Turunda olmamalı. Contador'u aynı şey için kınadık. Askıya alındı ve hiçbir şey kazanmadığından emin olduk. Bir noktada durmak zorundalar. Her zaman olduğu gibi, ne zaman karar vereceğini bilmiyorlar.” Dedi.
Tour de France'ın son Fransız galibi, UCI'den kararın yürürlüğe girmesi kararını protesto etmek için bisikletçilere  grev önerisinde bulunurken şunları söyledi: “Peloton'un ayrılması ve grev yapması gerekiyor: Eğer başlangıçta yer alırsa  “gitmiyoruz! Ne yapacaksın?" demeliler. Kadro çok güzel! Başkalarını kınama konusunda herkes anlaşıyor ve konu Froome olunca onu kınamayacağız. Gerekçe olarakta “olumsuz bir analitik bulgusu var mı? ” diyorlar. Belki de Vuelta a España'yı kazanmasını sağlamaz, bilmiyoruz, ama  (bu dozda)  yasak, yani hepsi bu. Kurallar herkes için aynıdır”.
Bununla birlikte, ilaç EPO ve diğer uyuşturucuların aksine yasaklanmış bir madde değil. Froome’ye geçici bir yasak verilmedi. İdrarında neden Salbutamol'un yasal sınırının iki katı olduğu konusunda bir açıklama yapılmazken sürmesine izin verildi. UCI başkanı David Lappartient ile tur öncesi sorunun çözülme şansının yüzde 50 olduğu ifade ediliyor.UCI tarafından Salbutamol'u kullanmasıyla cezalandırılan son sürücü, şimdi Bahreyn-Merida'ya daki Diego Ulissi idi. İtalyan sbisikletçinin lisansı dokuz ay askıya alınmıştı. Oysa Ulissi’nin kullandığı Salbutamol'u Froome de ki gibi yasal sınırını iki katıda çıkmamıştı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.