TAKIMI OLMAYAN ÜLKEMİZ TURUNUN TARİHİDE DEĞİŞTİ YETKİLİLERDEN TIK YOK



Ne diyeceğimizi inanın bilemiyoruz. Ülkemizin yıllardır pisti, dünya startlarında yarış koşacak statüye sahip takımı olmadığını, UCI belgesiz bisikletlerle tura takım sokulduğunu yazmaktan inanın bıktık.
Son durum ne biliyor musunuz?
9-14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacağı Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanlarından Muhammet Berat Alphan’ın Cyclist Türkiye dergisine tarih, parkur ve katılacak takımlarla ilgili açıklamalarda bulunduğu 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun şimdi de tarihi değişmiş.
Federasyon Başkanı açıklama yapmadan Asbaşkan açıklama yapıyor ama bir gün sonra turun tarihinde değişiklik oluyor.
UCI sitesinde Türkiye Turu'nun 2019 yarış takvimindeki yeri 22-27 Ekim de olduğu belirtildi.
Yahu sizler bizim aklımızla mı alay ediyorsunuz?
Sayın Asbaşkanı ülkemizdeki Mezopotamya Turu dahil hiçbir turda görmedik. Yurtdışı bir organizasyon olunca görüyoruz.
Bisikletle ilgili olmak için siyasilerle iç içe mi olmak gerekiyor.
Siz de kandırılanlardansınız! biliyoruz Berat Bey ama biz kandırılmadık, kandıracak da daha doğmadı…
Tura katılacak takım yani  tur statüsünde takımımız olmadığı için milli takım  nasıl hazırlanacak? Bisiklete binmemiş-yarışmamış olanların öngörüsü bu kadar olabilir ancak!. Bisiklet antrenman programı basketçi programına benzemez...
Öte yandan  2019 tur takvimindeki tarih değişikliği ile ilgili sorularımız üzerine UCI Takviminin Her yıl Haziran ayının 25 inde kesinleştidiğini Federasyonun talebi halinde tarih değişikli yapılabileceği ifade edildi. Yani  2019 için UCI de belirtilen tarih gelecek sene Federasyonun talebi durumunda 9-14 Ekim 2019 olarak belirlenebilirmiş.
Deneyimli bisiklet hocaları ise takvimin Nisan ayına çekilmesinde yana olduklarını belirttirken, gelecek yıl tarih nedeniyle tura katılacak takım bulmakta zorlanılabileceğine dikkat çekiyorlar.

UCI SAYFASI:http://www.uci.ch/pressreleases/professional-cycling-council-approves-209-uci-worldtour-calendar/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.