UCI, 2019 Sezonu İçin Tramadol'u Yasaklayacak!



UCI Yönetimi Tramadol'u yasaklama sürecinde olduklarını açıkladı.
Güçlü bir analjezik olan Tramadol ile ilgili olarak UCI, sağlık nedenleriyle rekabet içinde kullanılmasının yasaklanmasına yönelik bir hamle yapma kararı aldı. Bu sürecin devam ettiği kaydedilerek, “Glukokortikoidler ve Tramadol ile ilgili önlemin 1 Ocak 2019'da yerine getirilmesi öngörülmektedir” denildi.
İlacın ne kadar sürede cezalandırılacağına dair net bir taslak henüz mevcut değil. Tramadol, böbrek tarafından üretilen bir hormon olan kortizol adı verilen antiinflamatuvar bir ilaç olan kortizon için yapılan UCI testi ile araştırılan tek ilaç değildi. İlaç sadece yaralanmalarla uğraşmakla kalmaz, aynı zamanda binicilere daha fazla (normalde) erişilemeyen enerji depolarından da yardım ederek onlara rekabet avantajı sağlıyor.
Kortizonu suistimal eden sürücüler, vücudun kortizon  üretme konusundaki doğal kabiliyetiyle yaralanmalarla başa çıkarken yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde problemlerle de karşılaşma riskleri var.
Bu nedenle, UCI, rekabet için tıbbi bir kontrendikasyon olabilecek olası bir adrenal yetmezliği tespit etmek için bir yarışmadan önce hangi testlerin yapılması gerektiğini tanımlamak için uluslararası uzmanların görüşünü alacak.
Düşük kortizol seviyesiyle yarışa başlamak imkansız olduğu anlamına geldiği, lokal glukokortikoid infiltrasyonlarının ekip doktorları tarafından en az sekiz gün önce beyan edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: https://cpofficial.com/uci-to-ban-tramadol-for-the-2019-seasons/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.