UCI den aerodinamik jel soruşturması


Fransa da devam eden Dauphine de Lotto Soudal takımının aerodinamik jel kullanması soruşturma konusu oldu.
Önceki gün yapılan zamana karşı takım takip yarışı sırasında farkına varılan bisikletçilerin bacaklarındaki beyaz jel dikkat çekti. 35. Km’de farkına varılan jel ile ilgili Sporza’ya konuşan  takım doktoru Servaas Binge şunları söyledi:
 “Bu aerodinamik jöledir. Yani Speed ​​Gel. Jel hava direncini azaltır. Hızınız ne kadar yüksekse, aerodinamikten alabileceğiniz daha fazla yararlanırsınız. Sürücülerimize herhangi bir şekilde destek vermeye çalışırız, bu nedenle hız jeli aerodinamik avantaj ve belki de zihinsel bir avantaj sağlar. Ancak bir eşeği yarış atı yapamazsınız  bu her koşulda geçerlidir.”
Lotto Soudal takımının Tour de France öncesi hazırladığı kitinin UCI kurallarına uyup uymadığının sorulduğu öğrenildi.  Kurallara göre “hava direncini azaltmak veya sürücünün vücudunu değiştirmek gibi performanslarını etkilemek için tasarlanan temel olmayan giyim eşya veya eşyalarını giymek yasak”
Dauphine de ki UCI jüri başkanı Jean-Michel Voets,  teknik komitenin jelin kullanımı veya nasıl kullanacağını konusunda şimdilik bir karar vermeyeceğini belirtirken “Bunun yasal olup olmadığı konusunda hiç bir şey söyleyemem” dedi. 
UCI Ekipman Müdürü Jean-Christophe Péraud ise “Dauphiné'den sonra turda neler yapılması gerektiğine karar vermemiz daha doğru olur. ” diye konuştu.
Düsseldorf'tan çıktığı vorteks deri takımlarıyla 2017 Tour de France'da yarışan Team Sky da tartışılmıştı. Castelli TT Suit 4.0, hava akışını iyileştirmek için kılıflardaki desenli düğümlere sahip yamalar içeriyordu. 
FDJ de dahil olmak üzere takımlardan gelen eleştiri ve şikayetlere rağmen bunları kullanmaya devam etmişlerdi.
Team Sky'ın spor direktörü Nicolas Portal geçen yıl Temmuz ayında yaptığı açıklamada, “Tüm bunların eklendiğini ve bunun bir marjinal kazanç olduğunu biliyorsunuz. Tüm takımlar test yaparken 100 kilometre boyunca X'i daha hızlı yapan bu küçük şeylere sahipler.” demişti.

Kaynak: http://www.cyclingweekly.com/news/racing/lotto-soudal-investigation-uci-using-special-aerodynamic-gel-criterium-du-dauphine-382396

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.