TAKIMI OLMAYAN ÜLKEMİZİN TUR ETAPLARI


Başlığı okuyunca kızanlarınız olacak biliyoruz. Ancak durum böyle ne yaparsınız? Geçen yıl ilk defa WorldTour statüsünde koşulan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu ülkemizde koşacak statüye sahip takım yoktu.  Evsahibi ülke olma konumumuzdan dolayı (TORKU ağırlıklı bisikletçilerden oluşan) MİLLİ TAKIM ile kendi turumuzda yarışabilmiştik.
Bu yıl ne mi olacak? Aynı şey olacak; 54. Turu koşacak yine Mili takım koşacak. Tek kıta takımımız olan TORKU da WorldTour takımı değil.
81 Milyonluk ülkemizin hep yazıyoruz velodromu olmadığı gibi, Dünya turlarını koşacak takımı da yok bunun altını çizelim. 
Bir başka konu ise 9-14 Ekim 2018 tarihleri arasındaki Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna katılacak takımların durumu…
Turun statüsüne göre en az 10 WorldTour takımının yer alması gerekiyor. Şuana kadar Astana Pro Team,Team Sunweb, Quick-Step Floors, Trek – Segafredo, BMC Racing, Katusha – Alpecin, Bahrain-Merida ve UAE Team Emirates katılacağını duyurdu.
Profesyonel Kıta takımlarından ise Androni – Sidermec - Bottecchia, Gazprom RusVelo ve Caja Rural Seguras RGA’nın katılması kesinleşmiş.
Geçen yıl WorldTour olmamız gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun etap sayısı düşürülmüştü. Bu yıl aynı uygulama sürüyor. Etaplar ise şöyle:
1.Etap Konya Konya 160 km
2.Etap Antalya Fethiye 190 km
3.Etap Fethiye Marmaris 125 km
4.Etap Marmaris Selçuk 210 km
5.Etap Selçuk Manisa 185 km
6.Etap Bursa İstanbul 140 km

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.